Utazás szabályai

Utazás szabályai


Vezetési és pihenőidőkre vonatkozó szabályok:  Link

Kérjük a Megrendelőt, hogy utazását, programját az érvényben lévő AETR rendelet, vezetési- és pihenőidőkre vonatkozó szabályok betartásával szervezze, melyet a program véglegesítése előtt egyeztetünk és a megállók, maximális napi szakaszok kalkulálásában segítséget nyújtunk.

Poggyászinformáció


Felhívjuk Kedves Utasaink figyelmét, hogy 2019-től komoly ellenőrzéseket vetnek ki buszokra és amennyiben az előírt maximális tömeget meghaladja a busz utasokkal és csomagokkal való együttes tömege, a buszokat, csoportot nem engedik tovább és súlyos pénzbüntetést rónak ki a hatóságok.

Minden utasunk számára a következő poggyász szállítását biztosítjuk:

  • 1 db nagyméretű max 15 kg-os bőrönd/táska a csomagtérbe (max. 70 cm X 50 cm X 25 cm)
  • 1 db kézipoggyász utastérbe 3 kg/fő
  • 1 db válltáska/retikül/laptoptáska, nyakpárna, takaró utastérbe

A csomagokat és a kézipoggyászokat esetenként mérlegeljük! Kérjük, hogy mindenki lássa el a busz poggyászterébe berakandó nagy bőröndöt, táskát név cédulával. Fejenként egy nagy méretű bőrönd/táska kerülhet a busz csomagterébe, melynek maximális tömege 15 kg lehet. Itt kérjük, kalkulálják bele a visszafelé útra azt a súlyt is amit vásárolni fognak kinn, és hagyjanak helyet a bőröndben, ha több liter italt szuveníreket stb. szeretnének hazahozni. Az ettől nehezebb és több poggyászt nem áll módunkban elszállítani.

Továbbá mindenki saját felelősséget vállal a poggyászaira, ha túlsúlyosként kerülnek a csomagtérbe, és ha esetleges ellenőrzésre/tengelysúly mérésre kerül a sor utazás közben, akkor a büntetés a túlsúlyos poggyászok tulajdonosait terheli! Az autóbusz utasterébe akkora poggyászt ajánlunk felvinni, ami nem zavarja a résztvevők mozgását és kényelmes utazását. Ezen kívül kötegelt ásványvizeket, sátrat, hűtőtáskákat stb. sajnos nem tudjuk magunkkal vinni az utazásra.

Az utas a poggyászának őrizetéről az utazás során, valamint a szálláshelyen maga gondoskodik. Az elveszett poggyászokért az iroda felelősséget nem vállal.

Általános szerződési feltételek: Feltöltés alatt

Panaszkezelési szabályzat letöltése:

Adatkezelési tájékoztató letöltés (GDPR): Letöltés